Budapesti Szociális Szakmatámogatási Hálózat
A budapesti szociális szakemberek portálja.

Újbudai Szociális Szolgálat

Kik vagyunk?

Az Újbudai Szociális Szolgálat (USZOSZ) a legnépesebb budapesti kerületben Újbuda meghatározó szociális szolgáltatója. Újbuda lakossága 148.517 fő. Területe változatos, lakótelepek mellett zöldövezeti családi házas településrészek, hegyes-völgyes lakónegyedek és egybefüggő zöld területek tagolják. Ezek az adottságok hatást gyakorolnak az idős népesség életmódjára, és a szociális szolgáltatók számára is kihívást jelentenek.

■ Különösen a több mint 400 főt ellátó házi segítségnyújtó hálózat és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás munkájára van jelentős hatással. Ez utóbbi jelenleg 120 főt lát el, az igény azonban egyre élénkebb és így szakaszosan bővül ez a szolgáltatás.

 ■ Az idősek nappali ellátása terén öt idősklubunk és egy demens személyek számára kialakított klubunk működik, 205 fő illetve 12 fő látogatja ezeket, és folyamatban van egy második klub kialakítása is demens személyek számára.

 ■ Mindezek mellett mi biztosítjuk a szociális étkeztetést a kerületben 800-900 főnek, amiből mintegy 600 adagot szállítanak ki, igény szerint heti ötnapos vagy hétnapos ritmusban.

 ■ Egészségügyi szolgáltatásként – a vizitkeretünk mértékéig – otthoni szakápolást és gyógytornát nyújtunk, illetve indokolt esetben a támogató szolgálatunk is közreműködik az idős emberek ellátásában.

Az érintett családok számára Alzheimer-cafét szerveztünk, továbbá egy 20-25 fős önkéntes hálózat egészíti ki a munkánkat.

Kiemelten fontosnak tartjuk az innovatív szemléletet és a szolgáltatások fejlesztését, ezért megragadjuk a pályázati lehetőségeket. Az utóbbi időszakban több nemzetközi projektben vettünk részt, a digitális szolgáltatások fejlesztésére irányuló I Care Smart projektben és a kliensek jobb minőségű ellátását célzó kutató-elemző-kompetenciafejlesztő programban.

Miért tartjuk fontosnak a szakmatámogatásban való részvételt?

Az Újbudai Szociális Szolgálat számára fontos az ágazat közös tapasztalatainak összegyűjtése, strukturálása, tematikus rendszerezése, megoldások keresése, jó gyakorlatok összegyűjtése, indokolt esetben a jogszabályokkal kapcsolatos észrevételek, álláspontok kifejtése, módosítási javaslat készítése, minden esetben a hálózat tagjainak közös munkája alapján.

Feladatunk a BUSZSZH-ban

Az Idős Emberek Alapszolgáltatásai Csoportját koordináljuk. 

Kapcsolat

■ Újbudai Szociális Szolgálat

Mátics Katalin

Szabó Judit Ágnes

1119 Budapest, Keveháza u. 6.

Telefon/Fax: +36 1 203 1327
info@ujbudauszosz.hu