Budapesti Szociális Szakmatámogatási Hálózat
A budapesti szociális szakemberek portálja.

Függőségeink 1.1 – Ki tud segíteni?

Nincsenek, nehezen is lehetnének pontos adatok az alkoholfogyasztást illetően, de az önbevallásra épülő KSH adatok szerint a magyar felnőtt lakosság 5,2%-a a nagyivók közé sorolható, 20 % tartozik a mértékletes ivók, 46 az alkoholt ritkán fogyasztók közé. Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint pedig, nagyjából egymillió alkoholista élhet Magyarországon.

album-art

00:00

Ismertető

Nincsenek, nehezen is lehetnének pontos adatok az alkoholfogyasztást illetően, de az önbevallásra épülő KSH adatok szerint a magyar felnőtt lakosság 5,2%-a a nagyivók közé sorolható, 20 % tartozik a mértékletes ivók, 46 az alkoholt ritkán fogyasztók közé. Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint pedig, nagyjából egymillió alkoholista élhet Magyarországon. Az viszont mindenképpen kijelenthető, hogy sokakat érintő jelenség ez.

De ki és hogyan foglalkozik azokkal az emberekkel, akik szabadulni akarnak a függőségeiktől? Beszélünk arról is, milyen alapokról indult az addiktólógiai szakemberek képzése, illetve, hogy jut-e elég idő a szociális munkás képzésben erre a területre?

A Hálózat legújabb podcastjában ezekről beszélgetünk szakértő vendégeinkkel: Clark Glória Anna, addiktológiai tanácsadó szakpszichológus, az MRE Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió ráckeresztúri Drogterápiás Otthonának pszichológusa, a Hálózat szenvedélybeteg-ellátás munkacsoport koordinátora és Frankó András, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálatának vezetője a vendégünk. Beszéljünk a függőségről – először Clark Glória Annát hallják.

■ Riporter: Holczer-Nagy Emese

Az adás szöveges leírata siketek és nagyothallók számára

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.