Budapesti Szociális Szakmatámogatási Hálózat
A budapesti szociális szakemberek portálja.

2024.04.09. „Kapcsolattartás, együttműködés a demenciával élő személyek hozzátartozóival, a gondozó családok támogatása” – A Budapesti Szakmatámogatási Hálózat Idősek Alapellátása Csoportjának workshopja

Az Újbudai Szociális Szolgálat nevében meghívom Önt és érdeklődő munkatársait az Idős Emberek Budapesti Szociális Alapellátási Szakmatámogatási Csoportja következő workshopjára.

                                                                                                                                                                                                           

MEGHÍVÓ

A Budapesti Szakmatámogatási Hálózat Idősek Alapellátása Csoportjának workshopjára

Tisztelt Intézményvezető Asszony!

Tisztelt Intézményvezető Úr!

Az Újbudai Szociális Szolgálat nevében meghívom Önt és érdeklődő munkatársait az Idős Emberek Budapesti Szociális Alapellátási Szakmatámogatási Csoportja következő workshopjára.

A workshop témája:

Kapcsolattartás, együttműködés a demenciával élő személyek hozzátartozóival, a gondozó családok támogatása.

Milyen kapcsolatra van szükség ahhoz, hogy a hozzátartozó, – aki lehet felnőtt gyerek, házastárs, testvér, egyéb rokon – mindenekelőtt biztonságban tudja a nappali ellátást igénybevevő családtagját? Hogyan teremthető meg a bizalom légköre? Mennyi információt adnak és mit igényelnek a hozzátartozók és mi az, ami tényleg rájuk tartozik? Legyen-e nyílt nap a klubban és ha igen, milyen?

Milyen támogatást igényelnek a családok, mennyiben veszik át az intézmény munkatársai a „demencia tanácsadó” szerepét? Hogyan lehet megbeszélni az érintettel és a családdal, amikor a nappali ellátás már nem megfelelő szolgáltatás az igénybe vevő számára?

Javasoljuk a résztvevőknek, hozzanak eseteket, megoldásokat, megválaszolt és nyitva maradt kérdéseket a tapasztalatok közös feldolgozásához.

Előadók

■ Kovács Rita pszichológus, nappali ellátás vezető
■ Markotányos Zsuzsa szociálgerontológus, nappali ellátás vezető

Üdvözlettel,

Szabó Judit Ágnes
szociális munkatárs

Mátics Katalin
intézményvezető

Regisztráció

Regisztrálni névvel, telefonszámmal, email címmel és a munkahely megjelölésével lehet 2024. április 5-ig új címünkön, az idosalapbpszakmacsoport@ujbudauszosz.hu-n.

Időpont és helyszín

■ 2024.04.09. – 9.30 – 12.00
■ Újbudai Szociális Szolgálat, Budapest, 1119 Keveháza utca 6.