Budapesti Szociális Szakmatámogatási Hálózat
A budapesti szociális szakemberek portálja.

2023.11.22. – Idős Emberek Budapesti Szociális Szakosított Ellátási Szakmatámogatási Csoportja 2023 évi hatodik munkacsoporti ülése

Tisztelettel és szeretettel várunk az Idős Emberek Budapesti Szociális Szakosított Ellátási Szakmatámogatási Csoportjának következő találkozójára.                                                                                                                                                                                                              

MEGHÍVÓ

Tisztelt Intézményvezető Asszony!

Tisztelt Intézményvezető Úr!

Tisztelettel és szeretettel várunk az Idős Emberek Budapesti Szociális Szakosított Ellátási Szakmatámogatási Csoportjának következő találkozójára, ahol az alábbi témáink lesznek:

Témák

■ Gondnokság alatt álló ellátottak helyzete, jogai az idősek otthonaiban.
■ Az ellátott döntési kompetenciái és az önrendelkezés joga cselekvőképességében korlátozott élethelyzetekben. Idősek otthonaiban a hozzátartozókkal történő asszertív kommunikáció, támogatott döntéshozatal a demenciával élő ellátottak esetében.

Jelenlegi témáink kapcsolódnak az elmúlt hónapok szakmai napjaihoz, ahol az intézményben élő idős személyek ellátotti jogait helyeztük reflektorfénybe és osztottuk meg egymással szakmai tapasztalatainkat.

A mostani témánk is kiemelten fontos az idősellátás területén, mivel a demenciával élő ellátottjaink döntéshozatali képességei sok esetben korlátozottak.

A szakszerű és jogszerű intézményi eljárásról hallhatunk két kiváló előadótól:
■ Lukács Beáta, a Budapest Főváros Kormányhivatala Gyámügyi Főosztály gyámügyi szakügyintézője.
■ Cserbán Józsefné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Országos Módszertani Munkacsoport módszertani munkatársa.

Sok szeretettel várjuk jelentkezéseteket!

Balog Józsefné
Idős Otthonok munkacsoport
BUSZSZH

Takács Péter
Idős Otthonok munkacsoport
BUSZSZH

Regisztráció

■ Regisztrációs határidő: 2023.11.20.
■ Regisztrációs űrlap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScie7nbvzFevpxN2Fj7dlGcYUwRmmFtpXpFuWYa5F0D2Jzp8A/viewform

Időpont és helyszín

■ 2023.11.22. – 10.00 – 13.00
■ A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület központja (1011 Budapest, Bem rakpart 28), a földszinten található Refektórium, előadóterem.