Budapesti Szociális Szakmatámogatási Hálózat
A budapesti szociális szakemberek portálja.

2023.10.18. – „Korlátozó intézkedések szakszerű alkalmazása idősek otthonaiban” – Idős Emberek Budapesti Szociális Szakosított Ellátási Szakamtámogatási Csoportjának rendezvénye

Tisztelettel és szeretettel várunk az Idős Emberek Budapesti Szociális Szakosított Ellátási Szakmatámogatási Csoportjának következő találkozójára, mely a „Korlátozó intézkedések szakszerű alkalmazása idősek otthonaiban” címmel kerül megrendezésre.

                                                                                 

                                                                                                        

MEGHÍVÓ

Tisztelt Intézményvezető Asszony!

Tisztelt Intézményvezető Úr!

Tisztelettel és szeretettel várunk az Idős Emberek Budapesti Szociális Szakosított Ellátási Szakmatámogatási Csoportjának következő találkozójára, mely a „Korlátozó intézkedések szakszerű alkalmazása idősek otthonaiban” címmel kerül megrendezésre.

Jelenlegi témánk kapcsolódik a szeptemberi szakmai napunkhoz, ahol az intézményen belüli – kiemelten a demenciával élő – idős személyek direkt vagy látens bántalmazásáról hallhattunk előadóinktól és kis csoportos formában dolgoztuk fel a meglátásainkat, szakmai tapasztalatainkat.

A mostani téma is kiemelten fontos a szakosított intézményi ellátáson belül, hogy szakszerűen és jogszerűen járjunk el, ha a korlátozó intézkedés bevezetésére kerül sor, prioritásként kezelve az emberi méltóságot, az ellátottak jogait és nem utolsó sorban a szakszerű, biztonságos alkalmazását az intézkedésnek. A téma fontosságára való tekintettel kérjük, hogy hívjátok kollégáitokat, akik az ellátásban vezetőápolóként, ápoló – gondozóként dolgoznak.

Előadóink

■ Filotásné Ugrics Katalin, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat ellátottjogi szakreferense;
■ Peyerné Burján Mária, a Boldog Gellért Egészségügyi Közhasznú Nonprofit KFT ápolási igazgatója.

Sok szeretettel várjuk jelentkezéseteket:

Balog Józsefné
Idős Otthonok munkacsoport
BUSZSZH

Takács Péter
Idős Otthonok munkacsoport
BUSZSZH

Regisztráció

■ Regisztrációs határidő: 2023.10.16.

■ Regisztrációs űrlap: https://forms.gle/6jYU39A3SgWmZ8a79

Időpont és helyszín

■ 2023.10.18. 10.00 – 12.30

■ A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület központja (1011 Budapest, Bem rakpart 28), a földszinten található Refektórium, előadóterem.