- buszszh.hu - https://www.buszszh.hu -

Túlélő üzemmódba kapcsolva

Az Idős Emberek Budapesti Szociális Alapellátási Szakmatámogatási Csoportja 2024. március és április hónapokban a demenciával élő emberekre és hozzátartozóikra összpontosító programokat szervezett.                                   

                                                                                                                                                                                        

Az Idős Emberek Budapesti Szociális Alapellátási Szakmatámogatási Csoportja 2024. március és április hónapokban a demenciával élő emberekre és hozzátartozóikra összpontosító programokat szervezett.

E sorozat első eleme a napirend és foglalkoztatás a demenciával élők nappali ellátásában témájával foglalkozott, ezt személyre szabottan szervezett többórás intézménylátogatások követték, majd a demenciával élő emberek hozzátartozóival való kapcsolat, a gondozó családok támogatása került napirendre. Erre utal a cím is, mert a demens családtagot ápoló hozzátartozók hamar kimerülhetnek, ha magukra maradnak terheikkel.

Mellékletben Kovács Rita pszichológus, nappali ellátás vezető és Markotányos Zsuzsanna szociálgerontológus, nappali ellátás vezető, az USZOSZ munkatársai előadásának összefoglalása olvasható.

Letölthető melléklet:

Szabó Judit Ágnes
szabo.judit@ujbudauszosz.hu