- buszszh.hu - https://www.buszszh.hu -

2023.05.31. – Az Idős Emberek Budapesti Szociális Alapellátási Szakmatámogatási Csoportjának következő workshopja

Az Újbudai Szociális Szolgálat nevében meghívom Önt és érdeklődő munkatársait az Idős Emberek Budapesti Szociális Alapellátási Szakmatámogatási Csoportja következő workshopjára.                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Tisztelt Intézményvezető Asszony!
Tisztelt Intézményvezető Úr!

Az Újbudai Szociális Szolgálat nevében meghívom Önt és érdeklődő munkatársait az Idős Emberek Budapesti Szociális Alapellátási Szakmatámogatási Csoportja következő workshopjára.

Téma:

A gondnokság alá helyezés dilemmái, különös tekintettel az idős, demenciában szenvedő emberekre. Van-e a szociális intézménynek felelőssége?

Előadó:

dr. Félix Péter osztályvezető Budapest Főváros Kormányhivatala XI. Kerületi Hivatala Gyámügyi Osztály

Pénzkezelés, egészségügyi vonatkozású problémák, esetleges bentlakásos intézményi elhelyezés kezdeményezése terén különösen érzékenyen érinti a szociális intézményt, ha az ellátott nem képes felelős döntésre, esetleg nem is ismeri fel, hogy döntési helyzetben van. Más esetben felbukkan valaki, kéretlen segítő, beavatkozó, esetleg illetéktelenül beavatkozó személy az ellátott (és vagyona) körül, dilemmát okozva a szociális intézménynek, hogy vajon milyen mozgástér áll rendelkezésre egy furcsa, esetleg gyanús helyzetben a beavatkozásra. És főleg kérdéses, milyen felelősség terheli ezekben és hasonló helyzetekben a szociális intézmény dolgozóját, illetve a szociális intézményt?

Hozzák el tapasztalataikat, kérdéseiket!

A regisztrációt név, telefonszám és email cím megadásával 2023. május 25. csütörtökig kérjük szépen az idosalapbpszakmacsoport@uszosz.ujbuda.hu email címre.

Üdvözlettel,

Szabó Judit Ágnes
szociális munkatárs

Mátics Katalin
intézményvezető

Regisztráció

■ Határidő: 2023.05.25.

■ Jelentkezés módja: az idosalapbpszakmacsoport@uszosz.ujbuda.hu -ra küldött e-mail, név, telefonszám és e-mail cím megjelölésével.

Időpont és helyszín

■ 2023.05.31. 9.30 – 12.00

■ Újbudai Szociális Szolgálat (USZOSZ) – Budapest, XI. kerület, Keveháza utca 6.